Глобал Такси е компанија формирана во Мај 2010. Располага со вкупно 79 возила, 40 возила KIA Cee’d SW 2010 год + 20 возила Citroen C-Elysee 2014 год, 4 возила Фиат Линеа 2014 година, 15 возила Хјундаи I30 SW 2015 год. комплетно опремени - со клима уреди, современ аудио систем, GPS уреди...

Глобал Такси

Глобал Такси е компанија формирана во Мај 2010. Располага со вкупно 79 возила, 40 возила KIA Cee’d SW 2010 год + 20 возила Citroen C-Elysee 2014 год, 4 возила Фиат Линеа 2014 година, 15 возила Хјундаи I30 SW 2015 год. комплетно опремени - со клима уреди, современ аудио систем, GPS уреди...

Нашите услуги

Возилата ги одликува голем простор за патници како и за нивниот багаж, така што комфорот е гарантиран како на кратки така и на долги релации. Освен во градот Скопје нудиме услуги низ целата држава како и во странство (со небрендирани возила: КИА Спортаж, КИА Венга, Шкода Октавија). Сите возила не се постари од 4 години. Современиот начин на работа на диспечерскиот центар гарантира брза, квалитетна и сигурна услуга, 24 часа на ден.

Клуб картички

Со оглед на тоа дека возилата се опремени со фискални таксиметри и сите преку GPS системот се поврзани во еден систем, имаме можност да Ви понудиме користење на Клуб Картички, со кои е овозможено безготовинско плаќање, односно жирално префрлање на средства во период одреден со понатамошен Договор за користење на Клуб Картички.

GLOBAL TAXI SKOPJE

Android апликација

Глобал такси е апликација на компанијата „Глобал такси“ од Скопје, наменета за корисниците на мобилни смарт телефони и служи за едноставно Online повикување такси возило во градот Скопје и околината.

Апликацијата моментално е во тест фаза.